keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Fiiliksiä koeviikosta

Tänään oli koeviikon viimeinen koe. Onneksi. Nyt saa hetkeksi hengähtää, nauttia tehtävien kouluhommien olemattomuudesta. Keskittyä kutomiseen ja Divergentin lukemiseen (mun lukuvauhti on huolestuttavan hidas ja eräpäivä puskee päälle maanantaina, kääk!). Viimeisen kokeeni sain siis tänään keskiviikkona 1.10. 11:00 valmiiksi. Kuorotreenit alkavat 12:30, ja koska koulukirjojen ostaminen tässä välissä ei rahapulan takia nyt onnistu, niin tulen tänne kertomaan teille mistäpä muustakaan, kuin koeviikon fiiliksistä.





Tiistai, 23.9. Vapaa. Mukavasti sain olla murehtimatta, kuinka aamulla pääsen metrottomasti kouluun. Päivä oli tarkoitus pyhittää yhteiskuntaopin lukemiselle. Köhköh.



Keskiviikko, 24.9. Yhteiskuntaoppi.

Tiistaina avatessani kirjan tajusin, etten mä sitä kuitenkaan saa kokonaan luettua. Tein suunnitelman, että opettelen hyvin pari tärkeää asiaa, jotka on hyvä osata ja joita todennäköisesti kysyttäisiin. Lisäksi selasin vihon läpi ja siihen tyyliin. Opettelin tarkasti, vaihe vaiheelta, miten Suomessa muodostetaan lakeja. Osasin kaiken, lähetekeskustelut ja toiset käsittelyt, valiokuntien kuukausien mittaiset valmistelut ja presidentin allekirjoitukset. Opettelin politiikkaa, suhteellista vaalitapaa, hallituspuolueita. Etsin tiedon Vihreiden erosta hallituksesta ja siihen johtavista seikoista. Opettelin, että tämän hetkiseen hallitukseen kuuluu 101 kansanedustajaa ja oppositioon 99. Yhden kansanedustajan päässä tasahallituksesta.

Olisihan se ollut kiva, jos se olisi jotain politiikkaan liittyvää kysynyt. Siis sellaista eduskuntakakkaa. Hyvä sitten kokeessa on kirjoittaa kaksi esseetä asioista, mistä lähinnä heität tietoa päästä. Kyllä mä läpi pääsen, seiskaa odottelen tuosta kokeesta.




Torstai, 25.9. Englanti.

Englannin kokeisiin en ole koskaan pahemmin lukenut, se tulee mulla niin luonnostaan, ettei siihen pahemmin ole ollut tarvetta. Kieliopit osasin jo ennestään, sanasto oli joissain paikoissa vähän hakusessa mutta olkoon. Luin kappaleet kertaalleen läpi ja niillä mentiin.

Koe meni ihan hyvin, sanasto nimenomaan oli ehkä parissa paikkaa hieman vierasta, mutta niistäkin selvittiin. Aineessa meni varmaan lukioaikana ensimmäistä kertaa sanamäärä yli. Yleensä poistelen sanoja sieltä välistä niin, että saan siihen rajaan tekstin mahdutettua, mutta nyt en jaksanut. 250 oli raja, 270 oli mulla, siitä ei vielä onneksi sakoteta :) 9½ odotan, sen alle en halua enkussa mennä (seitsemän vuoden englannin opiskelun aikana olen kerran saanut 9+ kokeesta ja kurssista 9, muuten aina ollut kymppi). Tästä en stressaa.




Perjantai, 26.9. Matematiikka.

Tästä stressaan. Matikka on ainoa aine, johon oikeasti luen kunnolla. Siihen vaikuttaa toki se, että tehdyistä tehtävistä saa pisteitä, mutta siinä myös oppii ja kertaa. Sen verran niitä tehtäviä sain tehtyä, että kokeen maksimiin kuuluneen kolmen pisteen lisäksi sain myös yhden lisäpisteen. Koko koealuetta en kuitenkaan saanut luettua läpi, aamulla metrossa yritin saada tärkeimpiä asioita päähäni painettua.

Kokeessa oli viimeistä tehtävää lukuunottamatta hyvä fiilis, tunsin osaavani asiat, ja helpotus valtasi kehoni. Kunnes kokeen jälkeen sain käteeni vastauspaperin, ja totesin kokeen menneen aika perseelleen. Eikä yhtään lohduttanut, että tehtävä 1b, helppo tehtävä oli mennyt väärin. Ja tehtävästä 2, oikein ja väärin, tuli nolla pistettä, väärästä katsos kun sakotetaan. Läpi uskon kuitenkin pääseväni, siinä kutosen-seiskan paikkeilla.




Maanantai, 29.9. Vapaa. Kudoin ja kiertelin kaupungilla. Vähäsen mukua lueskelin. Ei mitään ihmeempää. Käytiin Kaislan kanssa peruskoululla ja lankaostoksilla. Ostin Itä-Helsingin antikvariaatista (joka suureksi surukseni lopettaa) 50% alennuksella Stephen Kingin Cujon. Tulen varmasti katumaan tätä :'D




Tiistai, 30.9. Musiikki ja kulttuuri.

Mulle on hirveän epämukavaa, kun koealueena toimii erinäiset nettisivut. Netistä lukeminen ei vain toimi. Sain vähäsen niitä asioita luettua, mutta ei vaan sitten enää jaksanut. Vihkon selasin läpi, ja sieltä opettelin asioita.

Kokeessa heti alkuun selityksiä sanoista, joita en ole koskaan kuullutkaan. Esseideni pituudet eivät todellakaan ole esseitä. Kuunteluissa sain paljon tavaraa paperille, mutta todella vähän termistöä tai mitään, mikä tekisi vaikutuksen. Kunhan läpi päästään niin kaikki on hyvin :D



Keskiviikko, 1.10. Ruotsi.

Viimeinen koe. Ihanaa. Taaskaan en kovin paljoa jaksanut lukea, mutta onneksi kurssin aikana olin panostanut, kuunnellut tunnilla ja tehnyt ahkerasti tehtäviä. Sanastoja en jaksanut lukea (enkä niitä kyllä osannutkaan), kielioppia vähän kertailin, mutta sen olin jo kurssilla opiskellut aika hyvin.

Koe meni hyvin! Osasin paljon, arvailin pikkasen ja pariin keksin vain omiani, ettei tyhjäksi olisi jäänyt. Sanasto oli se, josta se nimenomaan jäi kiinni, ja tiedän, että jos olisin ne edes kertaalleen lukenut ja opiskellut, niin numeroksi olisi hyvin voinut tulla yli ysi. Nyt odotan sellaista 8½ about. Eli aikas hyvin mun odotuksiin nähden! :)




Huomenna alkaa uusi jakso, ja itse sen aloitan oikein hyvin mielin. Äidinkieltä mulla on jo ollut vähän ikävä, samoten ranskaa, vaikka tiedän tuon ikävän ensimmäisen viikon aikana katoavan taivaan tuuliin. Psyka on kivaa. Filosofia on uusi aine, mutta en malta odottaa, että pääsen yksinkertaisesti kyseenalaistamaan ihan kaikkea, ihan mahtavaa! :D Enkku on easypeasy, ja matikan kurssi 11 on kuulemma helppo. Ussa itsenäisenä. Eipä pahempi jakso, tavallista enemmän aineita mutta sille ei nyt voi mitään. (Voi kun nyt tuli lukiolainen postaus, mutta tulkoon sitten :D kuvatkin taas kännykkälaatua, mun järkkäri on innostunut leikkimään piilosta...)


Mites teidän koeviikot ja kakkosjaksot? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti